Het is mooi om te zien dat zich steeds meer organisaties aansluiten bij Samen Slim Zorgen Thuis. We zijn dan ook heel trots om Vegro te verwelkomen als nieuwe partner. Als expertisecentrum voor zorghulpmiddelen sluiten ze perfect aan bij onze missie om met onderwijs en partners samen in te spelen op de veranderingen in de zorg.

Vegro is al ruim dertig jaar actief als expertisecentrum voor hulpmiddelen. Inmiddels bieden ze een landelijke dekking voor de uitleen, verkoop en verhuur van verpleegartikelen en -hulpmiddelen. Hun belangrijkste doel? Cliënten de kans te geven om zelf de kwaliteit van hun leven te bepalen.

“Vegro wil voorop lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de zorg. Zo leveren we een positieve bijdrage aan het leven van mensen en kijken we vooral naar wat iemand nog wél kan.” – Ferdinand Peeters, Commercieel Trainer bij Vegro

Uitdagingen in de zorg

De overheid stimuleert ouderen steeds meer om langer thuis te blijven wonen. Vegro speelt in op deze veranderingen in de zorg door cliënten de regie over hun gezondheid terug te geven en hun leven zo comfortabel mogelijk te maken. “Mensen worden geacht langer thuis te wonen. Daardoor is er een sterke groei in de vraag naar thuiszorg. De thuiszorg is daar niet op ingericht en het huis van de cliënt is vaak ook niet voorzien van de juiste voorzieningen”, merkt Ferdinand Peeters, Commercieel Trainer bij Vegro. Hij vervolgt: “Mensen zijn op een bepaalde leeftijd steeds meer alleen. We zien dus ook een vereenzaming van ouderen.” Deze uitdagingen vragen om nieuwe innovaties. Het is dus belangrijk dat er technologische ontwikkelingen komen die langer thuis wonen gaan faciliteren.

De waarde van het onderwijs

Om een positieve bijdrage te kunnen leveren voor cliënten is Vegro altijd op zoek naar nieuwe hulpmiddelen. Hierbij laten ze zich graag leiden door het onderwijs. Ferdinand: “We zien dat werknemers in de zorg pas met hulpmiddelen worden geconfronteerd wanneer ze gaan werken. Op het moment dat studenten er op tijd mee in aanraking komen zijn ze veel beter voorbereid. Voor ons is het bovendien interessant dat studenten gemakkelijk met ons contact komen.” Ferdinand maakte op een Slimmer Leven-beurs in Eindhoven kennis met Marc Zwamborn, projectleider Samen Slim Zorgen Thuis bij Summa College. Binnen no-time werden plannen gesmeed voor workshops en gastcolleges. “We vinden het belangrijk om te laten zien dat de zorgwereld snel verandert en dat daarmee ook de rol van Vegro verandert. Daar willen we het onderwijs zo snel mogelijk bij betrekken.” Vegro werkt momenteel samen met Summa College, maar ook met de TU’s in Eindhoven en Delft. Zo bundelen ze de krachten om datgene te bieden waar de markt behoefte aan heeft.

Lea rollator

Inspiratiemarkt Digichallenge

Vegro was als nieuwe partner aanwezig bij de Digichallenge: Digivaardig in de Zorg op 4 oktober. Tijdens de inspiratiemarkt van dit evenement lieten ze studenten kennismaken met een aantal voorbeelden van nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe deze kunnen worden ingezet in de zorg. Ze brachten onder andere een modern alarmsysteem (Wuzzi Alert), handzame bloeddrukmeter (Omron) en hypermoderne rollator (Lea) mee. Ferdinand: “We willen studenten inspireren en laten zien wat allemaal mogelijk is. Dat technologie een rol gaat spelen is duidelijk, maar juist die studenten zien wat mogelijk is in de praktijk. Zij kunnen met hun ervaringen nieuwe ontwikkelingen in gang zetten.”

Lees meer over: Partners aan het woord