CrossCare

Logo InterregEuropese vlag

Samen met het Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe, LivAssured, de proeftuinen Brainport Slimmer Leven 2020 en CareVille (B) voert Summa Zorg de NightWatch thuistrial uit.

De NightWatch is een detectieapparaat voor epilepsie dat bestaat uit een armband met hartslag- en bewegingssensor en een alarmstation dat meldingen geeft bij een klinisch urgente epileptische aanval. De NightWatch waarschuwt dan mantelzorgers of dienstdoende professionals. Naast klinische evaluaties wordt een uitgebreide impact trial bij 55 gezinnen in Nederland en Vlaanderen gehouden, in het kader van het EU Interreg-programma. In deze trial wordt gemeten wat de impact is op de ouders en andere mantelzorgers in de thuissituatie die gebruik maken van de NightWatch. In hoeverre verbetert hun leven?

Het project wordt via het kaderproject CrossCare gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland-programma. Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Meer informatie over de actuele resultaten vind je op de website van CrossCare.

Logo's

Studenten aan de slag met NightWatch!

Eind mei schreven we al over NightWatch: het baanbrekende product dat epileptische aanvallen detecteert en doorseint. Sinds de aftrap van de pilotfase is er hard gewerkt aan een goed prototype. Eindelijk is het zover, vanaf deze week gaan de studenten naar gezinnen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van dit innovatieve project? Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

    
     
    Voorkeuren (meerdere antwoorden mogelijk)     
  
            
              
    
* verplichte velden