Mextal ontwikkelde VieDome: zorg, veiligheid en comfort in één domotica-oplossing. Hierdoor maken we de zorg efficiënter en kunnen mensen langer onder eigen regie zelfstandig blijven wonen. Om studenten met het systeem te leren werken, plaatsten we VieDome in praktijklokalen. Maar onze samenwerking gaat verder dan het leveren van spullen.

Waardevolle informatie

“Dat het geen eenrichtingsverkeer is, blijkt wel. Binnen richtten we het ‘VieDome Experience Center’ in. Dagelijks komen er veel senioren over de vloer. Studenten testen het systeem samen met de senioren en delen hun ervaringen met ons. Dat levert ons waardevolle informatie op. Jongeren kijken anders naar technologie en hebben vaak verfrissende ideeën. Ze kijken kritisch en onbevangen naar de werking. Als iets niet goed werkt, dan zeggen ze dat. Dat mag, want daar leren wij als organisatie veel van.”

Goed voorbereid

“Wij zorgen dat studenten en docenten met de allernieuwste technieken werken. Leerlingen doen ervaring op, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt opgaan. Nu is dat nog binnen de school, maar we willen dit verder uitbreiden naar studenten die stage lopen bij ouderen thuis. Dat maakt het allemaal nog ‘echter’. Er zijn nog plannen en ideeën genoeg.”

Fijne samenwerking

“Als er externe groepen op bezoek komen in het ‘VieDome Experience Center’, spreken we hen samen met de studenten toe. We laten mensen ervaren hoe het domotica-systeem werkt. Het concept krijgt hierdoor steeds meer bekendheid bij een breder publiek. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor relaties bij Summa Zorg . Studenten staan dan in voor het onthaal en de catering. Dat doen ze goed. Het geeft sfeer aan een bijeenkomst die je ergens anders niet hebt. We zijn blij met deze fijne manier van samenwerken!”

Frans Stravers | Commercieel Directeur Mextal

Lees meer over: Partners aan het woord