Logo InterregEuropese vlag

Eind mei schreven we al over NightWatch: het baanbrekende product dat epileptische aanvallen detecteert en doorseint. Sinds de aftrap van de pilotfase is er hard gewerkt aan een goed prototype. Eindelijk is het zover, vanaf deze week gaan de studenten naar gezinnen toe om de NightWatch daadwerkelijk in te zetten.

De generale repetitie

Vrijdag 30 juni kwamen studenten, docenten en projectleiders van het CrossCare NightWatch Thuisproject samen voor één laatste generale repetitie. Er waren een aantal testpersonen aanwezig zodat de studenten nog een keertje konden oefenen voordat ze de praktijk in gaan.

‘’Bij de pilot hebben we van verschillende studenten waardevolle feedback gekregen. Die hebben we toegepast. Het product is nu zover klaar dat studenten aan de slag kunnen’’ aldus Robert Bloemendaal -Livvasured.

 

‘’Vandaag is de generale repetitie. Je merkt dat de studenten het inmiddels onder de knie hebben maar het nog best spannend vinden om daadwerkelijk naar de gezinnen toe te gaan’’ aldus Willemijn de Lange – docent Summa Zorg.

Kennisniveau

De afgelopen periode zijn er diverse handvatten gegeven om de NightWatch nog beter te leren kennen. Studenten hebben een aangepaste instructie gekregen zowel in een filmpje als op papier, ze hebben tips gekregen om gesprekken te voeren met de gezinnen en iedereen heeft een bezoek gebracht aan Kempenhaege om alvast kennis te maken met epilepsie. Uiteindelijk werd het kennisniveau van de studenten getest via een quiz in Hootsuite.

‘’De quiz werd over het algemeen goed gemaakt! Je merkt dat de studenten erg betrokken zijn, daarom zijn de resultaten ook zo goed. Dit project is weer eens wat anders dan anders’’ aldus Judith Paling – docent Summa Zorg.

Gezonde spanning

Bij zo’n 50 gezinnen en instellingen in Nederland en België wordt de NightWatch geplaatst. Studenten leggen uit hoe het product werkt en delen hun bevindingen met de ontwikkelaars. De studenten staan te trappelen om aan de slag te gaan, dit blijkt de volgende uitspraken:

‘’Ik heb er heel veel zin in. Ik ben ook aanwezig geweest bij de introductie van NightWatch en inmiddels heb ik het aardig onder de knie. Volgende week ga ik naar het gezin toe. Spannend maar heel leuk!’’

 

‘’Dankzij deze laatste bijeenkomst begrijp ik de NightWatch helemaal. Ik ben blij dat we hebben geoefend en nog wat extra informatie hebben gekregen. Anders had ik volgende week met mijn mond vol tanden gestaan!’’

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over: CrossCare