Dat Lokaal+ een groot succes is blijkt wel uit de 200 studenten die er elk jaar weer stage-ervaring op doen. Eén van die ervaringen komt voort uit onze samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Verlicht.

Ongeveer twee jaar geleden startten we de samenwerking met een voorzichtige ondersteuning van studenten bij activiteiten die werden georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Verlicht. De steun die onze studenten bieden wordt een steeds grotere taak en we zien meer vragen binnenkomen bij ons wijkleerbedrijf. Doordat mensen langer thuis blijven wonen stijgt de draaglast van de partners. Studenten bieden een welkome verlichting.

Verwenmiddagen

Daarnaast verzorgen we vanaf vorig jaar één keer per maand een bijeenkomst bij Lokaal+ voor alle mantelzorgers (met of zonder hun partner). Samen even uit de zorg staat hierbij centraal. Het draait dan ook volledig om aandacht en verwennen. Een geweldige middag die goed bezocht wordt. Ook hier leren studenten van alles en betekenen ze veel voor de mantelzorgers.

In de nieuwsbrief van april lees je over de verwenmiddag bij Lokaal+, zijn er senioren aan het woord, ontdek je hoe de onderwijsnetwerkdag was en zijn de winnaars van de MBOtalk’s Noëmi Claes en Anneke Boink-Meijer aan het woord.

Veel leesplezier!
Jolanda van den Bersselaar

Lees meer over: Wijkleerbedrijf Lokaal+

Het wijkleerbedrijf en Lokaal+ in coronatijd

Lokaal⁺ is altijd een plek geweest om anderen te ontmoeten en samen met studenten van het Summa College uiteenlopende activiteiten te ondernemen, zoals koken en samen bewegen. Vanwege de coronamaatregelen heeft het wijkleerbedrijf en Lokaal+ helaas haar deuren...