Maak kennis met het practoraat

Het practoraat Samen Slim Zorgen Thuis is een platform dat zich richt op praktische innovatie en kennisuitwisseling. Het is onderdeel van het project Samen Slim Zorgen Thuis. Samen met diverse partners doen we praktijkgericht onderzoek en spelen we in op de gevolgen van de veranderende zorg en snelle technologische vernieuwing voor het onderwijs.

De professional van morgen wordt vandaag opgeleid

Het is onze insteek om inzichten op het gebied van technologische oplossingen voor zorgvraagstukken toepasbaar te maken voor het (MBO) onderwijs. Daarnaast willen we opgedane kennis delen met mantelzorgers, bedrijven, instellingen en zorgorganisaties.

Focus

Centraal in ons practoraat staat de toenemende behoefte van burgers aan producten en diensten die bijdragen aan het langer, gezond, prettig en veilig thuis blijven wonen. Ook voor mantelzorgers is dit een speerpunt. De eisen die de arbeidsmarkt stelt aan zorgstudenten zijn aan verandering onderhevig en het is zaak daarop in te spelen.

Onze doelen

1. Studenten krijgen de mogelijkheid om op school te werken met zorg en technologie. Ze oefenen, ervaren en leren in ‘levensechte’ praktijksituaties.
2. Het inrichten van een werkwijze, op basis van good practices, waarmee zorgtechnologische oplossingen eenvoudig, snel en effectief in contextrijk zorgonderwijs toegepast kunnen worden.
3. Het vertalen van de gevolgen van de maatschappelijke verandering dat burgers langer, zelfstandig en veilig thuis blijven wonen naar de zorgopleidingen.

”Mbo-studenten doen tijdens de opleiding veel praktijkervaring op in direct contact met de zorgvragers. Deze ervaring is waardevol voor het afstemmen van het onderwijscurriculum op de behoeften van hulpbehoevende thuiswonende burgers. We stimuleren een onderzoekende en signalerende houding bij onze studenten en dagen hen uit te excelleren. Daarnaast versterken we de verbinding tussen burgers, studenten en het bedrijfsleven.”

Susan Metz

Practor Samen Slim Zorgen Thuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van dit innovatieve project? Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Het practoraat

Spelenderwijs bewegen en samenwerken in de zorg met Pillo

In de sterk veranderende zorgsector zijn we steeds op zoek naar vernieuwende oplossingen voor zorgproblemen. Samen Slim Zorgen Thuis maakt gebruik van de technische kennis in de regio. Het Pillo-project is hier een goed voorbeeld van: Summa Zorg-studenten testen of de...

ROBOT LOVE onderzoekt of robots en liefde samengaan

Van 21 tot en met 29 oktober krijgen ontwerpers de kans hun vernieuwende designideeën aan het grote publiek te tonen tijdens de jaarlijks terugkerende Dutch Design Week in Eindhoven. Dit is dé plek waar design, techniek en maatschappelijke vraagstukken samenkomen....

Studenten aan de slag met NightWatch!

Eind mei schreven we al over NightWatch: het baanbrekende product dat epileptische aanvallen detecteert en doorseint. Sinds de aftrap van de pilotfase is er hard gewerkt aan een goed prototype. Eindelijk is het zover, vanaf deze week gaan de studenten naar gezinnen...