Maak kennis met het practoraat

Practoraten stimuleren het uitvoeren van onderzoek en het aannemen van een onderzoekende houding bij docenten en studenten in het mbo-onderwijs. Samen met diverse partners doen we praktijkgericht onderzoek en spelen we in op de gevolgen van de veranderende zorg en snelle technologische vernieuwing voor het onderwijs. Zo worden inzichten op het gebied van technologische oplossingen voor zorgvraagstukken toepasbaar gemaakt voor het mbo-onderwijs.

Aan de basis van de onderzoekende houding en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek staat een bepaalde input of impuls. Deze kan uit diverse bronnen komen, zoals de good practice van een docent, een ontwikkeling in het bedrijfsleven of een vraag van een student. Zo vertalen we de gevolgen van de maatschappelijke veranderingen in de sector naar de zorgopleidingen. Studenten krijgen vervolgens de mogelijkheid om op school te werken met zorg en technologie. Zo oefenen, ervaren en leren ze in levensechte praktijksituaties. De resultaten worden gedeeld met mantelzorgers, organisaties en zorginstellingen. Zo blijft de cyclus altijd in beweging.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van dit innovatieve project? Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

    
     
    Voorkeuren (meerdere antwoorden mogelijk)     
  
            
              
    
* verplichte velden

“Mbo-studenten doen tijdens de opleiding veel praktijkervaring op in direct contact met de zorgvragers. Deze ervaring is waardevol voor het afstemmen van het onderwijscurriculum op de behoeften van hulpbehoevende thuiswonende burgers. We stimuleren een onderzoekende en signalerende houding bij onze studenten en dagen hen uit te excelleren. Daarnaast versterken we de verbinding tussen burgers, studenten en het bedrijfsleven.”

Susan Metz

Practor Samen Slim Zorgen Thuis

“Om nieuwe toepassingen in de zorg te implementeren zijn we niet alleen afhankelijk van techniek, maar ook heel erg van de professionals van morgen. Wat het practoraat heel goed doet is de studenten van nu toekomstgericht opleiden.”

Joyce de Laat

Projectleider Coöperatie Slimmer Leven 2020

Het practoraat in beeld

Verpleegkundestudenten maken kennis met VR in Tiny Town

Docenten van het Summa College kunnen tijdens hun lessen gebruikmaken van onderwijsondersteunende middelen. Deze technologische toepassingen maken het onderwijs een stuk interessanter voor studenten, maar ook voor de docent zelf. Een groep eerstejaarsstudenten...

Hoe is het met het practoraat Samen Slim Zorgen Thuis?

Het practoraat Samen Slim Zorgen Thuis stimuleert het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van een onderzoekende houding bij Summa Zorg. Zo krijgen studenten de mogelijkheid om op school te werken met zorg en technologie. De hoogste tijd om bij te praten over...