In de Dutch Technology Week staat van 25 t/m 28 mei het Slimmer Leven Huis op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Het Slimmer Leven Huis is een plek waar je ervaart met welke slimme oplossingen we de uitdagingen van onze zorgmaatschappij aangaan. Woensdag 25 mei om 12.00 uur vindt de bijzondere opening van het Slimmer Leven Huis plaats. Dit is een initiatief van de coöperatie Slimmer Leven 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners en leden, waaronder Centrale24, De Meeuw, Philips en Van Egdom Security.

Of je nu patiënt, mantelzorger, zorgverlener, ondernemer, student of beleidsmaker bent: samen bouwen we aan de zorg van morgen. In het Slimmer Leven Huis kun je verschillende slimme zorgoplossingen bekijken en je mening delen over de uitdagingen waar we als maatschappij tegenaan lopen in de zorg. Ook kun je er een gratis health-check doen.

Spectaculaire opening!

De opening vindt plaats op 25 mei om 12.00 uur bij het Slimmer Leven Huis op het 18 Septemberplein. De NAO-robots van Fontys Hogescholen zijn al druk bezig met het oefenen van hun danspasjes voor de robot-flashmob waarmee zij de opening inluiden! Aangezien het Slimmer Leven Huis een gelegenheid is om burgers te betrekken bij de zorg van morgen, wordt de woning geopend door een groep mantelzorgers uit de regio. Zo bouwen we via het Slimmer Leven Huis samen aan de zorg van morgen. De opening van het Slimmer Leven Huis is voor iedereen gratis toegankelijk.

Slimmer Wonen, Slimmer Zorgen, Slimmer Samen

Het Slimmer Leven Huis bestaat uit een Care@Home van De Meeuw; een mobiele mantelzorgwoning met slimme oplossingen die het mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. Aan de Care@Home zit een ruime tent; het tweede deel van het Slimmer Leven Huis. In dit deel zijn andere toepassingen te vinden die langer zelfstandig thuis wonen mogelijk maken, van onder andere Centrale24, Philips, Het Huis van Morgen en Van Egdom Security. Alle demonstraties vallen onder de drie thema’s die centraal staan in het huis: Slimmer Wonen, Slimmer Zorgen en Slimmer Samen.

Meedenken en meedoen

Dat we samen verantwoordelijk zijn voor de zorg van morgen is een belangrijk thema in het Slimmer Leven Huis. Iedereen heeft te maken met zorg, gezondheid en welzijn. Vandaar dat Coöperatie Slimmer Leven 2020 naast bedrijven, kennisinstellingen en overheidsinstellingen ook burgers wil betrekken bij het vinden van slimme oplossingen en technieken in de zorg. Via Brainport Healthy Living Lab kan iedereen zich laten registreren in een regionaal panel, dat meedenkt en doet over nieuwe toepassingen in de zorg! Kom voor meer informatie of registratie langs in het Slimmer Leven Huis.

Lees meer over: Nieuws

Ervaringen met online lesgeven bij het Summa College

De coronacrisis brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo ook in het onderwijs. Want hoe kun je nou goed lesgeven op afstand? Die vraag hebben de docenten van het Summa College zichzelf ook gevraagd. Dit zijn hun ervaringen! Hoewel het onderwijs op afstand...

DemenTalent in de school

DemenTalent wil mensen met dementie in hun kracht zetten door hun talent te benutten. Door hen in te zetten op vrijwilligerstaken die aansluiten bij hun talent houden ze verbinding met de maatschappij en voelen zij zich waardevol. Onze studenten in de Zorg- en...

Samen Slim Zorgen Thuis: met volle kracht vooruit

Het laatste projectjaar van Samen Slim Zorgen Thuis is inmiddels alweer begonnen. Veel doelen die we onszelf hebben gesteld zijn inmiddels gerealiseerd. We praten je bij over de belangrijkste ontwikkelingen. Alle studenten van Summa Zorg maken kennis en leren werken...